måndag 27 april 2009

Bruna manchester tapeter.

Tolvslag nyår lätt snö pang fyrverkerier. Busshammare åker fram. vi springer ner för Hamngatan klirrar rutor i farten köld biter i näsan skrattar så tårar rinner.
Gott nytt år.
Vi tar oss till Djurgården vill in på skansen där alla skålar och vrålar. Kostar pengar eller kommer inte in kommer inte ihåg så vi springer upp i en dunge följer högt staket.
Tills vi kommer till ett ställe som verkar ok. stängslet lutar utåt taggtråd så de e ändå lite knepigt.
 Han klättrar först, på nått vänster trampar han hårt ner i en spets skriker Aj.
Vi andra klättrar efter aktar oss för spetsar. Spetsen har trängt igenom sko och in i fot. Hade det varit ljust hade snö  blivit röd. Nu är det mörkt, vi hör konstiga ljud.
Nån - Tänk om vi hamnat hos björnarna typ.
Äsch, sen blir det tyst alla börjar knuffas och rusar vrålande upp för backen. 
Vi är på Skansens nyårsfest med skrumpfot.

 Han har för ont så vi drar till en väldigt fancy lägenhet vid slussen som ägs av en tjejs syrra och man. Bubbelbadkar kyl med mat.
Hon berättar att de som bodde innan hade bruna manchester tapeter.
Usch säger vi  i kör.
Ifrån runda balkongen ser man hela staden. Ställer mig vid kanten tänker, kanske lika bra att jag hoppar.
Någon ropar, Skrumpfot måste till sjukhus.
Han hoppar runt ett bra tag med rutten fot.

3 kommentarer:

Anonym sa...

minns att jag satt i den där lägenheten och var väldigt imponerad. inte för att den var stor, dyr och hade tinnar och torn. utan för att det fanns ett runt matbord som man kunde snurra på, och att man kunde ligga på mage på golvet och titta på tågen som åkte förbi mellan slussen och gamla stan. där nere.

Fula Edith sa...

Kommer inte ihåg det snurrande bordet men ja på mage kunde man se natttrafiken ovanifrån.

Anonym sa...

Jag smög in på Skansen en gång, jag och min kompis Gustav. Vi jobbade på Cirkus, sålde program innan musikal( les miserables med läskigaste gubben, Tommy körberg,som nog är ond, på riktigt alltså.) Hur som helst vi klättrade över staket bakom Cirkus. Det var mycket mörkt och höstnatt, du skulle ha trivts tror jag. Vi gick runt och famlade i det svarta, hamnade hos getterna. Gustav tog en get, bar upp den på taket på en fäbod. Sen gick vi, geten fick stå kvar. Vi gick ut genom snurrdörrarna vid entren, det gick bra för de går ju bara åt uthållet.