torsdag 30 april 2009

Det är inte mörkret du ska va rädd för utan för den som gömmer sig i mörkret.

Hade väl precis fyllt 19 bodde i en liten lägenhet på Fridhemsplan hade just slutat en konstskola. I ett högt skåp i en riskartong hittar jag en pistol. Ringer ägaren och frågar varför den ligger där. Inget svar men jag får billigare hyra. Sitter mest i min lägenhet målar och läser böcker jag har en balkong där jag slänger ut bränt rostbröd tills en dag då ett gäng måsar leker rostbröds kravall och förbannad granne ringer på. Jag låtsas som att jag inte är hemma.
Vet inte hur det kommer sig men jag har en fet hjärnbugg som slår till ibland ofta fort övergående men denna gång höll den i sig i en månad. 

Jag kan inte träffa folk eller gå ut för att jag tex har så stor näsa, nu är det inte alltid näsan det är fel på, felen skiftar.
Men jag klarade av att gå ut på kvällen när det var mörkt på ställen där det också var mörkt.
Går man ut träffar man folk som plopp ska bjuda en på fisksoppa i skydd av mörkret tackar man ja.
Sen får jag fullt sjå med att komma på orsaker till varför jag inte kan äta fisksoppa, bältros upptagen jobbar allt detta känns bättre än att säga.
Nej men nu e det så att jag kan inte träffa dig för jag har en så stor näsa. I vilket fall livet blev krångligt. Handla mat krävde att jag satte på mig nån stor mössa sen smög jag utmed husväggarna.
Det korkade är ju att är man bara som man är så är det ju ingen som ser en.
Däremot en typ i grön stickad mössa solglasögon fula finska fullguppeskor och dragningskraft åt husfasader en sån skrattar man ju åt. Nu skulle jag egentligen skriva om nått helt annat än om hur utvecklingstörd jag egentligen är.
Det är valborg jag vill gå ut men min näsa har freakat.

Korvkungen i Kungstrappan.

Då var Kungsgatan ett bra häng. Uppför trappan vid ena tornet låg en korvgrill den ligger kvar.
I den jobbade en abnorm gubbe, han var väldigt svullen. Det var knappt att han kunde röra sig därinne. Han specialitet var att han vände runt korvarna på grillen med sina fingrar. Jag brukade få gratis korvar av honom. Efter man ätit en korv gick man ner till bion för där stod en snäll entre värd i röd kostym han brukade släppa in en på filmer om man bad snällt.
Över gatan låg ett konditori där man efter mycket tjat kunde få en gårdagens bulle som man sen gick och gav biofarbrorn som tack. Tror iof att han aldrig åt upp de där torra bullarna alla tycker inte att gratis är gott.

Det var en gång en Rödskägg.Jag och tjej sitter i piket, Det sitter minst tre stora snutar bredvid leker hotfulla. Tror att en av dem var Rödskägg. Det fanns några riktigt losta snutar alla med olika smeknamn alla med en förkärlek till att puckla på skitungar.
Det fanns några poliser som var snälla bjöd på frukost log och hälsade på en om nätterna.
Jag hade två såna, båda hade någon gång tagit fast mig.
Den ena när vi aldrig hann crascha Alberts herrmode rutan.
Den andre en gång vid Vasagatan, han sprang efter mig, jag vägrade sluta springa vid Sherton hotell hör jag hur han börjar skratta bakom mig.
Men för fan lilltjejen ge dig stanna.
Jag kutar vidare men så kommer jag på, jag orkar springa men jag vill inte springa mer så jag sätter mig. Under promenaden tillbaka till bil pratar vi, han tycker att jag ska bli polis när jag blir stor för jag springer fort jag säger aldrig vi skrattar. 

Tillbaka i piket med losta snutar. Ha ha killar vi har fått småtjej besök, tror ni de är kåta. de andra skrattar utom en som sitter tyst och bara flinar. Flinsnuten lägger en hand på den andra tjejens ben, svara då hora vad kostar du. Jag har inget leg det enda i identifikations väg jag har är en anmälan om klotter. De går igång på den, haha vad klottrar du, jag är kåt eller.
Nej, jag vill sparka sönder flinets näsa. Jag var 15 och hade blivit våldtagen på en gångväg någon månad innan. Jag är rädd och det känns som om jag ska gå sönder.
Kan du ta bort handen från mitt ben säger hon vi kommer fan anmäla er om ni rör oss.
Mannen med skägget ler, men gumman tror du någon skulle tro mer på er än oss och
du vi sjunker inte så lågt, ni är skabb.
Kan du vara så snäll då och be din kollega att ta bort sin hand i så fall. 
De släpper ut oss ur piketen, jag har tappat ytterligare respekt för alla djävla gubbar som tassar runt i vår stad!

onsdag 29 april 2009

Elektroencefalografi

När jag var liten hade jag ett knep när jag slogs, vid obemärkt tillfälle riktade jag ett slag mot min egna näsa.
Blod börjar spruta den andra slagskämpen oftast i detta fall en  kille som inte kunde sluta skrika Tattarunge. Försvinner snabbt innan lärare kommer o hojtar, vad tar du dig till Håkan är du inte riktigt klok.  Nu måste jag ha fuckat upp min näsa totalt för jag började blöda titt som tätt, sen en dag började jag svimma lite hipp som happ. Nån gång när vi skulle cykla för att rösta mot kärnkraft. Min cykel hade så små hjul jag kom på efterkälken ser ett fält och sen blir det svart vaknar upp på marken med bula.

Detta svimmande i tid o otid skulle utredas. 
Jag kom till ett barnsjukhus där det hasade omkring cancersjuka barn med sorgsen blick. Jag gjorde mitt bästa för att se lika sorgsen ut, sa att jag också kanske skulle dö snart.
Vi fick massor av glass, det fanns ett stort ljust rum där jag kunde spendera hela dagarna med att teckna.
Trivdes som den när läkare fäste lerkluttar på huvudet för att mäta hur det stod till med den elektriska aktiviteten i hjärnan. Fantiserade att de skulle upptäcka en obotlig dödlig sjukdom.
Till min stora besvikelse hittade de inget fel och jag skickades hem.
Men jag slutade upp med att svimma efter sjukhusvistelsen. Näsblod blödde jag bara när jag behövde det!

Vurt

Ovan boken jag nämnde under. Har genom åren försökt att få de människor jag älskar att älska denna bok lika mycket som jag men, icke. Har du läst den och tycker att den är bra bjuder jag dig på middag trerätters!

Öh. Tysthetslöfte.

Så jag kan inte säga så mycket mer nu än att skorna är privata. Vit skjorta pressväck ellos 79 kr grönkjol upphittad utanför servicehuset . Jag har lagt en foundation som döljer mina utslag winterblossom tror jag att den heter finns i slussen gallerian. Svart runt ögonen kladdkaka.
Dock skulle jag behöva en injektion mot pollen sjuka, Pollen är för övrigt en bara bok av Jeff Noon som också skrivit Vurt en ännu bättre bok, värdelös info när ansiktet kliar och sväller.
Efter 3 timmars sömn känner jag mig mycket peppad på att ta tag i dagens arbete!

tisdag 28 april 2009

Lim råttgift ryssfemmor och cromspray.

Skumt nog blev jag upphookad med två sostanter ifrån Mariapol. Skumt för jag tog inga droger drack inte rökte inte.
Jag var tvungen att träffa dem en gång i veckan var väl runt 15 då.
Men lite lim sniffar du väl.
Nej.
De gick igenom allt ifrån rengöringsmedel till hardcore drugs.
Nej nej sa jag, men de trodde mig inte. 
Dina pupiller de är ju så stora, till slut ville jag skrika ja jag boffar crom till frukost sen silar jag råttgift och faaaan vad jag flyger. På ungdomshemmet var det samma visa tjat om droger och alkohol som jag skulle vara beroende av.
Så när jag väl kom ut tänkte jag ok.
1. Jag måste ha sex vill inte dö oskuld ( Här räknade jag bort pilgrimsvägs happeningen).
2. Jag ska bli full.
3. Jag ska pröva droger.
Idiot resonemang ja, men på nått sätt kändes dessa tre nödvändiga för att sen kunna gå vidare.
Så jag köper tre syra ifrån en snubbe sitter på fint matställe med väninna går på toa sväljer en.
Oj vad mini den ser ut, e jag lurad.
Det går en halvtimme inget händer sväljer de andra två.
Väntar helt plötsligt upptäcker jag att jag helt omotiverat sitter och skakar ena benet.
Går tillbaka till toa svettas luften är kvav ser en häxa i spegeln och nu kära sosgummor är mina pupiller stora som tefat.
Lämnar stället utan ett hejdå. Flyter planlöst Sveavägen fram, möter Kung David hans hår ser ut som brinnande sockervadd han följer mig in på Mc donalds jag får vatten kan inte sluta stirra på några kickers tjejer som tror jag muckar vi måste gå. Vi skiljs åt jag hamnar i Vasaparken fan  är kissnödig men kan inte komma underfund med hur jag får ner dragkedjan hör ljud av motorcykel ser en Petter komma åkande med högt styre, hjälmen en strut jag vinkar men motorcykeln svänger upp för ett träd och försvinner. Jag gömmer mig under en buske.
Spejar ner mot St eriksplan, jag måste sätta mig i en taxi hem till mamma. Men det går inte jag har fastnat i bomulls smet och det pågår ett krig nere i parken. Jag måste pricka in klart tänker jag. Klara färdiga gå.
Tar mig ner för backe in i taxi Aspudden fort också blir det bara bomull igen.
Mannen bakom ratten ömsom dvärg ömsom groda. Kommer fram, på gatan kommer en man i illgula gummistövlar han ska fånga mig. Springer till min port ringer på dörren mamma öppnar.
Nån måste ha lagt nått i mitt glas. Hon gör varm choklad tar hand om mig tills allt är över.
Dagarna efter blir hela min kropp stridsfält för mycket elakartade röda utslag.
Jag tänker, ok nej om jag ska nå mål nummer ett är drugs en dålig ide.
Nu var det inte bara fåfänga som fick mig att lägga ner, testa illegala substanser.
Allt hade  bara varit en enda otäck färd i 900 bpm.

Fan jag som ville ha en till bil i julklapp djävla kukfru.

Jultider i city kids skriker efter prylar stan pyntad till tänderna. Man kan ta sig ner under Hötorget där står alla frukt och grönt vagnar och sover under natten.
Inte mycket till bevakning. Vi tar backar med clementiner c- vitamin är bra.
Utanför ett bageri plockar vi upp wienerbröd. Vi leker SantaRobin hoodstomtar delar ut allt till hemlösa figurer.
Min favorit gubbe hade en osedvanligt lång näsa, på näsan hade han trätt på en liten konstig gummiring. Toppen klämd och blå som hans snälla ögon.
Han började gråta när han fick julklapparna. Ni är små änglar.
En kort sekund trodde jag honom, men kom snabbt på, jag är en simpel skitunge i för stora skor.
Det finns en enkel ekvation, utstötta gubbar och tanter sitter inte och tigger pengar för nöjets stora skull!

Grand station hotell ni har finbesök.

Nätter av spring ger klirr i fickan. Hotell är bra de öppnar tidigt samt de har frukostbuffar.
Betalar man får man äta. Vi i olika konstellationer måste ha svullat oss igenom alla frukostar som då bjöds i city.
Besöken slutade oftast i att vi blev portade för all framtid, försvinn djävla tattarungar.
Dyraste men bästa frukost är Grand hotell.
Mannen man betalar till ser ut som en muterad lyx gräshoppa. Högt upp i ett enormt tjusigt guld rum står bord dukade med allt.
Haha kolla björnkött bakverk laxar, kostymer sitter i godan ro petar runt i tallrikar. Tittar upp förskräckt. Vi frossar för livet till slut dyker gräshoppan upp.
Jag måste be er att lämna lokalen de andra gästerna har klagat.
Nån vill ge hoppan stryk en annan säger vi drar.
På vägen ut nerför trappan sular vi löskokta ägg.
Jag är sur hann inte smaka på all god mat och tillbaka lär man ju inte få komma på en evighet.
Men gott var det!
Evighet har gått så dags för krösus frukost i en framtid nära dig.

måndag 27 april 2009

Bruna manchester tapeter.

Tolvslag nyår lätt snö pang fyrverkerier. Busshammare åker fram. vi springer ner för Hamngatan klirrar rutor i farten köld biter i näsan skrattar så tårar rinner.
Gott nytt år.
Vi tar oss till Djurgården vill in på skansen där alla skålar och vrålar. Kostar pengar eller kommer inte in kommer inte ihåg så vi springer upp i en dunge följer högt staket.
Tills vi kommer till ett ställe som verkar ok. stängslet lutar utåt taggtråd så de e ändå lite knepigt.
 Han klättrar först, på nått vänster trampar han hårt ner i en spets skriker Aj.
Vi andra klättrar efter aktar oss för spetsar. Spetsen har trängt igenom sko och in i fot. Hade det varit ljust hade snö  blivit röd. Nu är det mörkt, vi hör konstiga ljud.
Nån - Tänk om vi hamnat hos björnarna typ.
Äsch, sen blir det tyst alla börjar knuffas och rusar vrålande upp för backen. 
Vi är på Skansens nyårsfest med skrumpfot.

 Han har för ont så vi drar till en väldigt fancy lägenhet vid slussen som ägs av en tjejs syrra och man. Bubbelbadkar kyl med mat.
Hon berättar att de som bodde innan hade bruna manchester tapeter.
Usch säger vi  i kör.
Ifrån runda balkongen ser man hela staden. Ställer mig vid kanten tänker, kanske lika bra att jag hoppar.
Någon ropar, Skrumpfot måste till sjukhus.
Han hoppar runt ett bra tag med rutten fot.

Tant Kyll

Vi måste rymma sa Anna ok sa jag. Gick hem packade en väska stoppade i lite konservburkar hey ufo. Vi mötes på centralen hon hade sällskap av tråkig snubbe som också vill rymma. Ringer mamma - Hej jag ska bara rymma lite.
Tog bussen ner till Göteborg, framme tigger pengar som vi sen köper hamburgare för. Ingen av oss har ett öre. Lyckas komma på spårvagn när det blir kallt möter en kvinna med man. Ni kan få sova hos oss. Snällt, stora rummet i lägenheten är täckt med madrasser det sitter en annan man  i en fåtölj o dricker öl. Vaknar mitt i natten av att det kryper ner hårig gubbe under mitt täcke. Sssshhhh säger gubben, jag hoppar upp hojtar bort gubbe. Rycker tag i Anna och springer in på toan låser. Pratar med kvinna genom dörren som lovar att inget kommer att hända bara vi kommer ut. Jag sover inte den natten. Morgon vi får hundra spänn av gubbe ställer oss vid motorväg. Blir upplockade av långtradare, föraren är på gott humör skämtar glatt lämnar av oss några timmar senare på vägkrog efter han bjudit på fin fin lunch.
Liftar med småbilar till stad där vi tar oss in i ett hus och sover en stund. Snubben kommer på att vi ska ta oss till Torekov där en viss Tant Kyll bor hon ska vara snäll.
Det är kväll och kallt april vi fryser kommer till ett litet samhälle försöker bryta oss in i en bod utan att lyckas går vidare ut på mörk väg. Till slut kommer vi fram till ett hus det lyser. Knackar på en gubbe i keps o overall öppnar det luktar bonde vi fattar inte vad han säger hardcore skånska. Han säger att vi kan sova i hans ladugård. Hans ladugård är ett rum fyllt med djur som springer huller om buller det lukar så att man vill spy halm överallt kackel och nöff nöff.
En höna bajsar i mitt hår jag vill gå de andra två sitter och gosar på en halmbal jag hatar dem.
Anna reser sig trampar i en komocka, Vi lämnar kaoset, ut på väg igen ett kraftverk långt borta blinkar, vi sover i ett väggskäl. Sol går upp får lift och till slut kommer vi hem till Tant Kyll.
Saft och mackor några timmar senare knackar polis på dörr.
Den ena polisen är snubbens pappa, jag gapar.
Sen blir det polisbil hela vägen hem till Stockholm igen.
Anna får aldrig mer umgås med mig jag har dåligt inflytande heter det visst.

Numbers

Jag bränner inte hemma däremot gillar jag siffror. Hittade en dagbok ifrån jag var 8 och kunde konstatera att jag var redan då autistiskt besatt av numbers. Dagboken handlade bara om hur många pennor jag hade olika klockslag hur många steg det var ner för berget, hur lång en lunation är dagar kvar tills jag var så stor att jag fick göra vad som föll mig in. 
Installerade en Statcounter på min blogg förra veckan för att hålla koll, fördel jag ser de finns de som läser hade jag inte sett det hade jag slutat upp och kladda här för alla e ju pitchblacktysta.
Nackdel jag försöker klättra upp på siffrornas stege. Jag spammar ut min blogg på fb, nackdel jag är inte anonym vilket gör att jag inte kan skriva riktigt det som faller mig in.
Nu är klockan 09.58. jag har druckit två koppar kaffe med totalt 6 stycken sockerbitar i.
En lunation är 29 d 12 t 44 m och 3 s.

Sa ju att

det är farligt att gå ut!

söndag 26 april 2009

Snart har alla vuxna i USA insjuknat i Svininfluensan

Samtidigt i ett hus på St eriksgatan ligger förväntansfull Fula Edith. Imorgon skall nämligen hennes man ta ut några fejktänder, de riktiga sparkades ut när tilltänkta målet duckade.
De skall tas ut för att nya ska in, Ediths man har lovat att skicka ett tandlöst mms under dagen.
Jag fick skriva om det här! Lovar på heders. Men jag får nog inte lägga upp beviset här däremot.

En liten lektion i kommunikation

Vi hade våra knep. Två stycken slog följe, knatade ner till Gamla brogatan. Så stod man där en stund.
Det slog aldrig fel. Poff så stod farbror bredvid. Nej men tjena töser. Såg gubben i lådan ut att ha bra spring fysik smet man. I annat fall stod man kvar och väntade in fras nummer två, ni får hela fyrahundrakronor om ni runkar av mig.
Visst sa vi i kör men hälften först.
Gubbe langar över pengar och där stack töserna i en väldig fart, POFF så var de borta.
Nu funkade den här grejen bara några gånger, slutsats runkgubbar kommunicerar med andra runkgubbar och lär sig av av varandras misstag.

Hotell Acapulco.

Vi mamma jag och bror flyttade till stockholm när jag var typ 11. Vi hade ingenstans att bo.
Ett tag bodde vi hos några vänner. Jag hade aldrig i hela mitt liv sett så mycket mat som i deras kylskåp. Det fanns allt, om nätterna smög jag upp åt skinkpaket choklad läsk potatissallad.
De blev arga så jag var tvungen att sluta äta upp deras mat.
En dag sa mamma vi ska få bo på hotell Acapulco. 
Mitt hjärta hoppade av lycka vilken lyx ett fint hotell. Acapulco hotell det måste ju finnas palmer och pool där tänkte jag.
Vi åker till hotellet, som mer är ett bostadskomplex för folk som inte får bo i normal lägenhet.
Tapeterna flottiga blodfläckar trasiga sladdar vatten som läcker ruttna madrasser.
Fulla gubbar hasar runt. Här stannar vi inte säger mamma bestämt till min stora lättnad.
Min bror hade då elakartat astma så stanna hade betytt döden för honom.
Ett tag senare bor vi i en liten etta på Pontonjärsgatan utan fungerande kylskåp.
Idag ska vi gå på restaurang säger mamma glatt. Jag laddar hela förmiddagen sen bär det av till... Utanför Govindas  på en gräsplätt serveras varje söndag gratis mat om man deltar i lite trumspel och bön.
Ät säger mammas väninna, bredvid mig sitter en fullgubbe och skriker och slänger lite med nån kätting han har pysslat till som skärp, Krishna typerna bankar på trummor och sjunger.
Vanligt folk går förbi och glor.
Stackars mamma hon försökte verkligen att trolla fint av skräp.
Och jag satt bara och ville dö!


För stora skor

Andra saker som är då som nu är att jag ofta går runt i för stora skor.
Vintermorgon på drottninggatan vi har slagit sönder ruta snuten dyker upp snabbt.
Vi springer, jag hamnar efter gatorna e snöblandatmos.
Klafs klafs.
Jag tappar ena gympaskon.
Favorit skor, vänder mig om stor polis ganska nära han ser inte så glad ut.
Bäst att kuta vidare.
Klafs klafs.
Jag tappar sko nummer två, halkar runt men får upp farten viker av vid Jakobsgatan där finns en luckdörr hoppar in, de andra sitter redan där.
Sitter en stund tills det känns som fri sikt.
I blöta strumpor går jag mot centralen.
Låtsas som om det regnar torsk och rostbröd när folk glor.
Kryper under spärr rulltrappa ner fort in i tåget, pustar.
Strumporna droppar.
På Mariatorget kliver så på bekant till mamma, ler sätter sig mitt i mot mig.
Hur står det till.
Jag tänker fan titta inte ner. Men klart hon gör. Tanten tittar ner sen upp och sen ner igen. blir tyst.
Är det inte lite kallt och blött utan skor säger hon till slut.
Jag är rödare än röd i ansiktet.
Jo, lite.
Vi sitter tysta jag kliver av i Aspudden och där sitter förstås den där djävla räkmackerunkgubben.
Jag klafsar fort förbi utan att kasta en blick.

lördag 25 april 2009

Ledsen men nej det är inte jag på bilden, lovar.

Hon på bilden är en liten hot chick vid namn Kassandra Kassler.

Ja jag glorifierar klotter.


Då som nu hängde jag mest med mig själv. Låter efterblivet men jag är en smula socialt efterbliven.
Klottra ensam innebär egentligen bara fördelar, med musik i öronen fylls tomheten upp adrenalin lukten av färg mörka gator, jag älskade det och nu saknar jag det. 
Du hittar alltid konstiga dörrar träffar märkligt folk hamnar på ställen du inte visste om dagen innan.
Sånt gör mig lugn, vardagliga saker som att gå till affären ger mig panik,. Fan nu lämnar jag ut mig skitsamma, för få människor lämnar ut sig vilket gör att många går omkring och tror att de är totalt ufo.
I stan hade jag speciellt två stycken jag tyckte om, den ena träffade jag på vid rulltrappan upp till sergelgatan en sen kväll. Han gick förbi och jag tänkte han är samma. så jag frågade efter klockan, kommer inte ihåg riktigt men tror att vi hängde tills morgon som vanligt på T-centralen.
Jag gick och kissade han rotade igenom min väska, tyckte att det som låg i var kul. Tror att det bla var en hammare. Han var grym på att teckna och måla.
Hon var världens snyggaste och coolaste halvjapanska i militärjacka alltid full av energi tecknade och målade också grymt.
Vi gjorde alltid roliga småbryt. Morgon Skanstull glasskiosk sten i ruta jag hoppar in hon täcker hål med paraply jag meckar glass till alla. Morgon Gubbängen bildörr är inte låst vi snappar väska som ligger springer i väskan ligger lite skruvmejslar och en matlåda med fläskkorv och mos. Kanske inte låter kul men vi var väl lättroade.
Hon åkte till japan och jag blev kvar, började hänga med andra gjorde tråkbryt och riktiga sunkgrejer.
För några år sedan fick jag kontakt med henne igen, min dåvarande snubbes första reaktion var - Men du för fan börja inte springa i tunnlar nu!

Ruttna burkar.


Hur hamnar man på ett ungdomshem. Man åker till slut fast några gånger för mycket.
I början viftade polisen alltid bort mig som liten flicka lurad av killar.
Och på ett sätt stämde det en aning, jag fick alltid de kassa sprayburkarna rinniga och omöjliga att hantera.
Liten betyder kryp in i hålet och lassa ut dyr elektronik du får en 200 kronors walkman. Men jag var glad.
Bättre än inget.  Ok, rättegång min advokat säger åt mig att jag ska sitta och se söt ut och vara tyst.
Nån tant rabblar upp en massa mål vissa av grejerna har jag inte gjort alls, men nått vittne i en bil har bestämt pekat ut att ja det var den lilla i den ljusblå träningsoverallen som kom ut ur butiken med en synth.
Visserligen hade jag kommit över en synth som jag tänkt ge min lillebror en vecka tidigare.
Jag har ingen ljusblå träningsoverall.
Sen har nån tjallat ner mig  för en annan grej. Olaga vapeninnehav för nått som bara låg i min väska. Klotter bla bla och visst det stämmer ju.
Jag vill sjunka igenom min stol det ser inte ljust ut.
Tröttnar på att sitta tyst. Räcker upp handen. alla stirrar. Ja......
Jo jag vill bara säga en sak piper jag.
Ja.
Jo jag har ju liksom bara bombat med spray ni vuxna bombar ju världen med bomber.
Jag hör hur djävla korkat det låter.
Förlåt vad sa du, bomba.
Jag rodnar säger, det va inget.
Skadestånd ska jag betala samt sättas på ungdomshem i några år.
Jag känner mig stabbad i ryggen fråntagen det som är mitt liv.


fredag 24 april 2009

Fredag.

Idag ska visst en TommieX komma och våldgästa mig. Tror inte att det går Han får komma imorgon när jag e hemma, han vill ta påsen med lösfransar peruker lim, stuffsen ska sen sättas på en Fe som skall sjunga på det sjunkande Debaser Slussen Skeppet imorgon.
Skeppet kommer lätta ankar.
Kvar ligger jag och krälar som vanligt i framtiden!

torsdag 23 april 2009

Fula Edtih måste ringa vapenmannen.

Första maj närmar sig men det har inget med vapenmannen o göra. 
Men det är en väldigt viktig dag!

Rollers och röd tomte lykta.

Att inte gå i skolan gav massa ny fritid. Först satt jag hemma om dagarna och tecknade men det blev lite ensamt i längden. Så jag började åka tunnelbana blå linjen var roligast. Och så en dag blev jag kär i klotter. Först, jag var tvungen att hitta på vad jag skulle skriva. Tänkte först igenom fina ord men det kryllade av rätta ord. Nån månad innan hade jag och en vän sett ett bråk mellan några snubbar och några stora fula hetsiga abab vakter och jag förstod.
De är inte mina framtida vänner. Så självklart skulle jag skriva ABAB.
Jag var lost visste inte hur var jag skulle få tag i färg eller pennor.
Men jag ringer en tjej, jag ska gå ut och klottra inatt vill du följa med.
Ja. I ett skåp hemma hittade jag en hink målar färg några rollers en ok tjock spritpenna och en tomtelykta.
Natten kom och vi hoppade över staket i Axelsberg.
Jag tänder tomtelykta för det e ganska mörkt i tunneln.
Sen traskar vi tills vi kommer fram till Mälarhöjdens station. Ställer upp tråg häller i färg börjar rolla jättebokstäver i vitt på tegel väggar ohej vad det går.
Sen springer vi upp för rulltrapporna för att klottra lite på  biljett luckan. Uppe jag stirrar helt plötsligt på gubbe i lucka, på den tiden var spärrarna bemannade.
Jag vinkar glatt trampar ner och fortsätter att rolla, tills vi hör hundar skälla nycklar rassla.
Vi rusar fram till tomte lyktan för att tända den men e så stressade så det går inte lämnar lykta på perrong springer in i tunnel.
Och helt ärligt den där djäkla tomte lyktan som om den gav nått ljus.
Snart har vi snutar och hundar efter oss i tunneln min vän springer mycket långsamt och drar i mina kläder.
Jag skriker spring. Hundar skäller poliser stopp stanna.
Kommer ut ur tunneln klättrar över staket vänder mig om efter min vän som just blir dragen i nackskinnet av polistant.
Jag klättrar tillbaka känns som om att hon kommer ändå säga vem jag är.
Säger att det var några snubbar i stan som tvingat oss att klottra för annars skulle de slå oss.
Tittar med sorgsna ögon männen köper det men inte tanten.
Dumheter säger hon.
Vi e bara 14 så de kan inget annat göra än att köra hem oss. Väl hemma släpper de av mig säger strängt gör inte om det här va. Min mamma ser arg ut.
Jag tänker jaha om det bara är det här som händer så är det helt klart värt att viga sitt liv åt att klottra.
Sagt och gjort.
Just ja den där tjejen fick förbud att umgås med mig.

Gratis är gott


Familjen hade mycket krassligt med pengar i norrland.
Vi åt mycket svamp - Gratis finns i skogen.
Dieten var inget Happy meal.
Jag frossade bullar hos granntanten.
Varken pappa eller mamma hade körkort. Så alla fyra klämde sig in i traktorn.
Gummistövlar och öronskydd. Tror att vi var de enda som åkte till Bollstabruk i traktor för att handla, det kändes iallafall så när vi klev ur på parkeringen. 
Mamma gjorde sitt bästa. Det blev mycket gröt.
Ibland var hon och lillebror borta då plockade pappa fram grisfötter.
De var ett helvete att få i sig, gele små äckliga hårstrån på tassen.
Jag mitt dumhuvud ville inte göra pappa ledsen så jag sa mmmmmmm va gott.
Resultat ännu mera outhärdliga grisfots middagar.
En gång fick vi en kartong med mat ifrån nån snäll.
Kartongen innehöll konservburkar med vegetarisk köttfärs blandad med stora svarta sladdriga svampar.
Resultat jag tycker fortfarande att svamp är det äckligaste som finns även om de e gratis och finns i skogen.


onsdag 22 april 2009

Gott nytt år.

Till nyår vill snubbarna på Docklands ha nått fint. Vi svetsade ett stort metall klot som öppnades när det hissades ner inuti en polyeder blinkande lampor rök, fett som attan.
Vi hade borrat hål i metallskalet i hålen limmade vi fast stora blå glaskulor.
Som under kvällen lossnade som tur inte alla men några.
En hamnade i huvudet på en beyond speedmushroomhappy kille.
Blodet sprutade men killen tjöt, jag är välsignad av metallbollen.
Fine med oss.
I ett tidigt stadium fanns en ide om att när klotet öppnades skulle det singla ner tusen pingisbollar med litet glowstick i.
Bollarna skulle också ha liten fallskärm.
Docklands snubbarna tyckte dessutom att med varje flygande objekt skulle också ett knarkpill följa med. 
Men nu blev det inte så för jag tröttnade att sy efter fallskärm nummer tolv.
Kanske för att jag tyckte pillsen var en dålig ide.
Fan vad vi jobbade men satan vad fint det blev.
Nyliberalism är inte min politiska fana dock.

Råttbett.Ibland saker jag saknar att göra finns springa i tunnelbane tunnlarna.
Vid en period bygde de om vid slussen, kanske de gör konstant.
Men vid detta tillfället gick det att ta sig in  i ett utrymme ovanför taket till perrong.
I taket till perrongen fanns det runda hål så att man kunde kika ner på trötta morgon resenärer.
Små roligt var att stoppa ner hand och arm genom hålet och vifta lite tills någon resenär fick hjärtattack och dog.
Jobbigast när jag fick springa allt vad jag kunde för att inte bli överkörd av arbetståg. 
Roligast När lilla Dest blir biten av en råtta i nått utrymme vid Hötorget.

Ät de Rika.

Det händer att jag cashar in jackpot på vissa arbeten jag gör.
Höst och fan jag har kapital.
Helt motvilligt har jag sett en kappa jag vill ha i en butik.
Man är ju hederlig nuförtiden så jag går in.
Jag gör felet att fråga expediten om hur mycket den kostar.
Hon lägger huvudet på sne svara pipigt.
Oh ja visst är den läcker.
Jag vill lämna butiken.
Den är jättemodern just nu.
Jag vill säga att den är ful.
Men den är ju kanske lite dyr för vissa 3900 kronor kostar den, jag har en beige själv.
Jag köper den svarta.

Ser ut som vilken idiot som helst i jackan.
Sitter i panik hemma, har sprättat bort en vedervärdig detalj så jag kan inte lämna tillbaka den.
Går ner till Kafe 44 och köper ett tygmärke med texten - Eat the rich, som jag nöjt syr på.
Försöker sen gå runt med den men får det inte att gå ihop.
Min mamma tittar beundrande på jackan.
Oh vad fin.
Mamma får jackan, hon sprättar bort märket. Hon är mycket lycklig hon skulle varit tvungen att spara i år för ägandet av denna jacka.
Att köpa onödigt dyra saker är ett brott speciellt om de e till för att modda din fåfänga.
Och jag skulle vilja kunna säga du är inte väskan du äger.
Men fan i dagens djävla samhälle så börjar man ju undra om du inte är ditt patetiska skal i alla fall vid första anblicken.
Det är mycket svårt att skilja vän eller fiende nuförtiden genom att kolla in det yttre.
Och det kan vi tacka alla sköna modebloggar för, typ.

Som jag tex jag tror ju att alla snubbar med mycket muskler är totalt tomma i huvudet.
Därför älskar jag internets, det ger oss en chans att kommunicera med dem vi bara skulle rynka på näsan åt om de knackade på vår dörr.
Och kanske viktigast vice versa.
Nu ska jag gå ner på stan har spottat en urläcker top jag bara måste ha liksom bah vah meh oh äga liksom...

tisdag 21 april 2009

Alla sitter i en bil


Ingen bryr sig egentligen om någon annan än sig själv. Fast lite obehagligt blir det när Deme öppnar väskan han snott ifrån pickup mannen.
Väskan innehåller bara vassa saker.
Tur att du inte följde med gubben säger nån.

Jag sitter mest och är skitförbannad på att jag inte blev insläppt på Public Enemy.
Ingen kan köra bilen.

Det var en gång en kravall också var det förstås Clock.

Nöjd står jag framför vårat hus.
Besök är ju alltid kul.
Fem år senare sitter Shen och försöker plocka ut en bit skyltfönster ur mitt ben på Clock Kungsgatan med fan var det ett sugrör nej så lost var vi väl inte.
Året är 1987 och det är kravallfest.
Rutor flög kravallpolis sprang omkring med sköldar hjälmar batonger och inte så gott humör.
Allt kändes helt Star Wars.
Satt man på en bänk kom det nån snut och skulle kolla igenom en om man hade nått snott på sig.
Grejen jag ville ha fanns bakom en ruta halvt redan sönderslagen men inte tillräckligt.
Jag tänkte inte, på flera sätt, lyfter benet riktar spark krasch, del av rutan landar på smalben ramlar av men liten flisa blir kvar.
Aj.
Men det var grejen helt klart värd.
Och tack Shen för att du plockade ut flisan ärret har jag kvar.

Tanten med vinteräpplen.

Dålig karma 4.
Jag hänger runt på plattan med några brudar de är inte klotter sorten utan mer flickvän till klottersorten.
De får mig att känna mig en aning girlygirl.
De pratar smink och killar jag är mest tyst smink e trist, nått man bara kletar på sig, killar bara brytvänner.
Men dock jag gillar känslan av att för en kort stund få hänga i brudgänget.

På en filt på plattan sitter en psykist sjuk tant hon sorterar trasiga nallebjörns ben och röda vinter äpplen.
Hon ser ut som hon hoppat upp  ur en sagotrollpackebok.
Ganska högt sitter rabblar hon mantrat- Små små nallebjörnar mamsen e rik mamsen e rik.

I hennes väska som ligger öppen skymtar plånbok fram.
Jag sätter mig i änden på filten nära väskan säger hej.
Oh titta nallebjörnar liten lucia har kommit på besök.
Jag ler frågar om jag kan få ett äpple.
Hon plockar upp ett jag skakar på huvudet pekar på det som ligger bakom henne.
När hon vänder sig om för att plocka upp just det äpplet, snappar jag upp hennes plånbok, stoppar innanför jackan.
Tackar för äpplet drar mig tillbaka till girlsen och säger vi måste gå en sväng.

Bakom ett hörn öppnar vi plånboken vilken man kan tycka borde bara innehålla tigge slantar.
Men nej antagligen är det hela hennes sjukbidrag som ligger där i.
Vi splittar på pengarna för jag vill ja ha girlsen som vänner samt att jag inte vill att de ska tjalla ner mig.
Vi går ner till kebab house och äter.
När vi sen kommer tillbaka till plattan står tanten och skriker framför ett par poliser.
Sankta Lucian tog mina pengar.
Hon får syn på mig, pekar men poliserna de tror bara att hon är knäpp.

Den här grejen är en av de som jag mått sämst över, kanske finns andra värre saker jag gjort men de har inte drabbat en svag utsatt människa.
När jag stod där på plattan och hon pekade på mig ville jag gå och lämna igen pengarna och säga förlåt, men jag hade ju splittat pengarna.
Jag såg aldrig henne igen.


måndag 20 april 2009

Vill liksom inte att Pablo ska toppa min sida.

Alltså jag har inte krafsat dit texten på väggen, däremot står jag och väntar.
Samtidigt som jag känner mig smått avundsjuk på skolkrite writern, personligen är det det mest geniala jag läst på länge. 
Nu är jag gift men om jag nu inte skulle vara gift så skulle jag gifta mig med skolkritan dvs om den har åldern inne, eller nej fan bli bekant med kanske räcker.
Eller nej äh nu e inte bilden på  Pablo högst upp längre iaf

HJÄLP

Inom en snar framtid kickar miljöterrorismen in.

På ungdomsvårdskolan var måttot, genom enträget fysiskt arbete samt dagliga rutiner kommer du att levla upp till god lycklig skötsam medborgare.
De som hade hemmet var bla ett ishockey proffs ifrån Schweiz samt hans fru och två kids.
En fransk gubbe som ogillade mig ifrån dag ett.
Hans fru som gillade mig ifrån dag ett och hennes lilla son.
Ett kort tag även en flummig snubbe men han rökte visst hasch så han fick sluta.

Min favorit var en gubbe Arne som bodde på en annan gård men kom om dagarna och lärde oss köra traktor och fälla träd.

Månaderna var uppdelade i ute veckor och inneveckor.
Inneveckor var inge kul.
Innan vi drog till skogen klädde vi på oss gröna overaller och gummibootz samt en hjälm.
Arne gillade mest att sitta på en stubbe i snön dricka kaffe och berätta historier.
Han lärde mig att även om man är liten och svag kan man fälla ett träd samt få upp det på ett flak med lite tänkande.
Arne var den som gjorde att jag aldrig rymde för jag hade inte hjärta att göra honom besviken.

Minimän.

På den gamla tiden hade inte skyltfönstren i stan galler. De kom dock efter ett tag.
Det gick snabbt övergående trender i, här gör vi bryt. Någon upptäckte att dammsugar affärer hade massa stålars kvar i sina dagskassor över natten. En annan att resebyråer hade små lättburna kassaskåp osv.
Så några helger i rad blev Alberts herrmode utsatt för glaskross och tjuvning  av sina rätt fula kläder.
Helt plötsligt såg alla  kids ut som Minimän.

Vi står vid butiken som låg vid hästskogången.
Alla utom jag och han har fattat att ja nu räcker det 4 helger i rad borde betyda span på butik.
Vi letar upp en gatsten och tassar runt ett bra tag innan vi ställer oss vid skyltfönstret.
Längre ner i gången dyker då, plötsligt 2 vi känner upp.
Jag lyfter arm, han arm och sten i luften för att hälsa.
Då ifrån alla håll stormar snutar, en piket bromsar in.
Men det första som händer är att ur butiken skuttar antagligen ägaren av butiken ut skrikande och med ett baseboll slagträ högt över huvudet.
Han är arg.
Vi börjar skratta för han ser rätt rolig ut och vi e två små, de ett helt uppbåd.
Nu får man ju inte slå småtjuvar med slagträn så poliserna blir tvungna att hålla i sjövild gubbe.
Jag e 15 han bara 14 inte straffmyndig alls.
De plockar in oss i piketen.
Men tar ut mig för att sen ta in mig igen.
Han har fått styrk fast nej han har visst bara ramlat.
Vi båda har Alberts mundering på oss.
På stationen undrar polis var jag fått dyra koftan ifrån.
Hitta den i en papperskorg.
Allt vi hade gjort var att stå utanför ett fönster. Den med stenen inte straffmyndig så han släpps lite blåare om näsan.
Jag släpps för jag var ju liten blond tjej som inte hade någon aning om någonting.
Den julen fick alla i min familj en dyr kofta ifrån Alberts Herrmode.

söndag 19 april 2009

Eller

ja  jo snubbens babe, jag gick längre och kidnappade henne och hennes mycket obehagliga väninnor. 
Sen lekte jag lite med dem, tröttnade snabbt.
De däremot de började att älska mig. 
Tror de blev drabbade av nått slags känt svenskt syndrom.
Älskar livet i all dess enkelhet.

Den kära leken Kärlek.

Jag har ju en del hantverks skills som jag tjänar mitt levebröd på.
Kan också vara bra i andra syften.
Ibland slutar den kära leken kärlek i katastrof.
På bilden ovan ser ni ett exempel, jag var hemskt arg på honom.
Tänkte gör en liten figur av hans nya babe.
Men henne var jag inte så värst arg på.
Hantverks voodoo funkar, tror att han blev impotent ett kort tag.

Jag och en vän åkte tror det var en vår till Haiti.
Fan det är en ganska lång historia med typer som lyfter av takplattor när man i godan ro borstar tänder.
Skottlossning stabbade fransmän skottlossning och upplopp peddogubbar som huserar i barnhem, tar den en annan gång.

Jag är inte arg på honom längre, tror inte han e så arg på mig heller!

fredag 17 april 2009